Nasza restaurację rekomendują i polecają znawcy nie tylko świetnego jedzenia, ale także przyjaciele Indii.
Jarosław Kret
Jarosław Kret napisał książkę „Podróże kulinarne z Jarkiem Kretem. Kuchnia indyjska” dedykując ją właścicielom Masali. Przepisy i zdjęcia są oparte na autorskich pomysłach szefa kuchni Masali i możliwe do skosztowania w restauracji. Organizujemy regularne spotkania autorskie z Jarkiem Kretem i wystawy jego fotografii z podróży.
Robert Makłowicz
Robert Makłowicz wspólnie z właścicielami Magdalena i Kartikey Johri w 2010r. nakręcił w Indiach 8 epizodów „Makłowicz w podróży”, produkcji dla TVP 2, jeden z odcinków dedykując M.K. Johri i ich pomysłowi na kuchnie indyjską we Wrocławiu. Pozostałe odcinki odbyły się przy udziale i wsparciu organizacyjnym Fusion Restuarants Sp. z o. o.
Masala otrzymała także rekomendacje i wyróżnienie w przewodniku kulinarnym Roberta Makłowicza i Piotra Bikonta „Wrocław na widelcu”. Publikacja ukazała się w październiku 2018r. wyróżniając najlepsze lokale gastronomiczne w mieście.
Praca na rzecz promocji kultury indyjskiej przez cały okres funkcjonowania Masali, ponad 10 lat, doprowadziły jej założyciela Kartikey Johri do uznanego wyróżnienia i honoru – nominacji prze Prezydenta Republiki
Indii na Stanowisko Konsula Honorowego Indii we Wrocławiu. Jedynego Konsula w Polsce. Uroczyste otwarcie Konsulatu miało miejsce 1 lutego 2018r.
Wspierając działalność Konsulatu Honorowego Indii mamy szansę działać i wspierać wiele inicjatyw społecznych m.in.:
– darmowy posiłek dla ponad 2000 osób potrzebujących na wrocławskim rynku w październiku 2018r. z Prezydentem Wrocławia p. Jackiem Sutrykiem. Świętowaliśmy wspólnie święto światła Diwali.